Kijlstraat 46 9571 AL 2e Exloërmond
0657881347
info@startenmetreanimeren.nl

Reanimatieles in uw regio of op uw eigen locatie

Maak het verschil en leer reanimeren!

Boven reanimatietraining en anesthesie heeft als missie om zoveel mogelijk mensen te leren reanimeren en hierbij een AED te gebruiken. Weten hoe je moet reanimeren als dit noodzakelijk is zoals bij een ademhalingsstilstand/circulatiestilstand draagt bij aan een grotere kans van overleving van het slachtoffer. Vooral binnen de eerste zes minuten de juiste hulp bieden, vergroot de overlevingskansen aanzienlijk.

De BLS/AED instructeur leert u de stappen die een persoon moet doorlopen wanneer die wordt geconfronteerd met een hartstilstand van een volwassene.

  • Benadering van het slachtoffer;
  • Het beoordelen van het bewustzijn en de ademhaling;
  • Uitvoering van borstcompressies (hartmassage) en beademing;
  • Gebruik van een AED (Automatische Externe Defibrillator);
  • Stabiele zijligging;
  • Het verhelpen van een dreigende verstikking.

 

U kunt deelnemen vanaf 14 jaar. Minimale groepsgrootte is 3 personen tot maximaal 12 personen. Meer personen op aanvraag!

Na afloop van de cursus krijgt u een officieel erkend certificaat uitgegeven door de Nederlandse Reanimatie Raad en het European Resuscitation Council. Uw certificaat is dus in heel Europa rechtsgeldig. U bent geregistreerd op uw naam en geboortedatum en krijgt een eigen registratienummer. Wanneer u een herhalingscursus wilt volgen kunt u deze tonen bij de opleider. Tevens kunt u zich registreren als burgerhulpverlener via www.hartslagnu.nl of via www.hartstichting.nl

 

De vaardigheden uit de Basic Life Support (BLS) cursus zorgen ervoor dat u een reanimatie uit kan voeren bij een volwassenen zonder of met hulp van een Automatische Externe Defibrillator (AED)